mercredi 5 mars 2008

Mennecy; utbrodert.

Siden det naa er vinterferie i Paris, er jeg i Mennecy, ca 40 min syd-vest for Paris. Mennecy er stedet fabrice vokste opp, og hjem""til Fabrice sine foreldre. grunnen til at jeg sier "by", er at de insisterer paa aa kalle det en by, naar det ikke er mer enn en klynge gater rundt en kirke. men dog, jeg skal la det passere. huset er veldig flott, annerledes enn landstedet deres i bretagne, absolutt, men likevel flott og stort. Huset i Bretagne er super-minimalistisk, moderne, aapent, hvitt. Huset her er relativt smaa rom, veggene er dekket av malerier, og der man ser veggen er det stort sett moenstret tapet, badene er rosa, spisestuen roedmalt og veggene komplett dekket av malerier av blomster. de har ikke akkurat nips, men masse masse gamle moebler og groenne planter som fyller opp. men det er koselig, og rommet mitt, i 3. etasje, er kjempestort og lyst og fint. i rommet over gangen er det en gigantisk TV. jeg har for foerste gang siden jeg kom til paris, sett paa fransk TV, og har kunnet konstatere det jeg i grunnen har visst hele tiden; jeg gaar ikke glipp av noen ting. og bra er det, for om jeg hadde hatt lyst aa se paa TV hadde jeg ikke hatt tid. det er min jobb aa staa opp med ungene, og det vil si ca kvart over syv. Philippe og Odile staar opp kl 8, og vi spiser som regel sammen. broed med syltetoey og kaffe. Ellers gaar dagene slik; etter frokost kler vi paa ungene, Odile dusjer mens jeg passer ungene ogsaa bytter vi. deretter leker vi en stund mens Odile lager lunsj; saa spiser vi ca halv ett. deretter sover ungene og besteforeldrene, jeg leser eller gaar tur. deretter er det goute, dvs kake, kjeks, yoghurt, ost, sjokolademelk etc. saa ca 1,5 t leketid, saa bader jeg ungene mens Odile lager middag, vi spiser, leggetid. Samme rutine hver dag. men det er fint, masse god hjemmelaget mat, frisk luft, jeg bruker ingen penger og ingen sminke.
naa er gaspard tilbake fra sin tur med Papi for aa kjoepe aviser, saa da er mitt friminutt over! men dette var en litt mer detaljert beskrivelse av dagene i 23, rue de Milly, Mennecy, haaper jeg!

4 commentaires:

Anonyme a dit…

hei hannah kjekt å høre fra deg igjen. aldri hørt om mennecy, hvor i frankrike er det? har du reist alene dit med ungene? samme avslappende reise som da du dro til bretagne? et bilde av huset hadde vært morsomt å se. papa

Andrea a dit…

hei hannah! men da må du skrive det opp på besøk/bortreist-listen da, hvordan skal jeg kunne vite at du ikke er hjemme da? ellers hørtes det strålende ut :) Kos deg!

Anonyme a dit…

Kipt å måtte stå opp så tidlig hver dag, men likevel relativt sympatiske småbarn i så måte. Mine våknet i 5-6 tiden i den alderen, nå er de blitt 8 og 10 år gamle (for dere som ikke kjenner dem) og strekker det helt til 6.30-7 før de begynner med dagens ikke helt lydløse aktiviteter.
Søvnig hilsen fra B-menneske a.Bunny

Anonyme a dit…

Høres deilig ut Hannah - og koselig med Fabrice sine foreldre, de virker fra det du forteller, også mellom linjene og utfra tidligere beskrivelser, som avslappede og sympatiske mennesker, som setter pris på både deg og barnebarna, har det hyggelig med dere uten å stresse med å snu oppned på tilværelsen av den grunn. Virker som om dere har etablert en fin rytme i forhold til roller og oppgaver. Huset, sammen med Bretagne-huset, vitner om romslige mennesker! Stå opp syv er du jo vant med, så det r neppe det store. Litt mer om husklyngen hadde vært ok! Tror faktisk jeg en kort periode hadde en brevvenn i Mennecy i min pure ungdom som 16-17åring! mama,xxx