jeudi 14 février 2008

Sorbonne

Idag var første dag på sorbonne.
For de som lurer på hvordan det er med tidligere kurs etc, gikk jeg i høst altså på Alliance Francaise, som sammen med Sorbonne er den mest renommerte språkskolen i Paris. Jeg gikk 10 uker der, 3 ganger i uken, 9 t pr uke tilsammen. Kurset der var fokusert på muntlig bruk av språket, og en god del kulturforståelse. Men for meg, som alleredere bor i en familie og snakker fransk daglig og kan spørre dem om alt jeg lurer på av kulturforståelse, skikk og bruk og slikt, ble det litt for lite læring for pengene. Men jeg kan skjønne det er veldig bra for dem som bor alene eller med andre utenlandske venner. Men nå ville jeg finne et kurs som hadde mer gramatikk, mer skriftlig, mer lekser. Så jeg fant sorbonne, og det viser seg å være helt supert! Riktignok har jeg bare vært på skolen en dag, men det var 2 timer med intens gramatikk, både repetisjon av tidligere ting jeg hadde glemt, og nye ting, som foreksempel le voix passive, som jeg fortsatt ikke skjønner og som krever litt egenstudier!
Jeg kan selvfølgelig ikke vite at det blir like bra hver dag, men det virker lovende, og de to dagene jeg ikke var på (forsinket kurstart på grunn av forsinket påmelding) hadde de allerede gjort en hel haug med oppgaver.
Så krysser fingrene for at dette kommer til å lære meg en hel haug, og at jeg kommer til å bestå DELF/DALF (språkkompetanse-test jeg skal ta i juli før jeg reiser) med glans, og ikke bare på den muntlige delen.

Kan ellers meddele at takket være en sjenerøs Auntie Kristin skal jeg på Open Day på Royal Holloway 15. mars, skal bo hos Andrea, og hvis hun får fri fra jobben blir hun med meg. Der får jeg se hvordan studentene bor, høre foredrag fr engelskprofessorer, lære mer om engelskprogrammet, se universitetet og biblioteket, og i tillegg får jeg en frihelg i London med søsteren min!
Og våren i Paris er ferdig for denne gang, nå er det nesten minusgrader igjen, men fortsatt strålende sol!

Ble en kort blogg, men oppdatering er oppdatering! Until later!

2 commentaires:

Anonyme a dit…

Strålende med Sorbonne. Grundige kunnskaper om grammatikk er alltid nyttig å ha med i bagasjen (fra en som vet hvordan det er å ikke ha dem...).
Våren kommer nok tilbake, bare vent. Her er det kaldt og klart og strålende solskinn. Fant min første blomstrende påskelilje igår (under epletreet til Peter), så her tror vi på både vår og sommer om dagen! auntie k, xxx

Anonyme a dit…

"..men så fant jeg Sorbonne". Hehe, fristende å si velkommen etter, det bare et av Euraopas eldste og mest kjente universitet! Jada, jeg skjønner at du mente franskkurset og ikke at du oppdaget at universitet fantes, men det låt jo litt morsomt likevel.

Våren over for denne gangen også her. Peter ville gå fjelltur i dag for prøve ut den nye tursekken han har fått (Johannes er i Uppsala). Så vi gikk en tur opp nærmeste fjell der og da og fikk en spennende tur i vind, regn, is og skodde opp Lyderhorn. Peter var fast bestemt på å gå til topps, men det hadde jeg lagt ned veto mot på forhånd - har prøvd det på den ruten før, i tørt fint sommervær, og holdt på å gå i skårfeste i noen stupbratte fjellpartier. Ca halvveis opp fjellet var han like bestemt å snu, så det aldri noe problem. Men spennende var det, og helt konge å synke nydusjet ned i go`stolen foran peisen med en bok og en kopp te og en fornøyd Peter puslende omkring.

Obs, dette begynner visst ligne en miniblogg og ikke en kommentar på Hannahs blogg. Unnskyld til eventulle lesere som ikke aner hvem jeg snakker om (Peter og Johannes er to av Hannahs små fetre).
Lovefrom auntie Bunny